9 Ocak 2010 Cumartesi

DOĞALGAZLI HERMETİK ŞOFBENLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

-HERMETİK ŞOFBEN NE DEMEKTİR?
Yakma havasını bulunduğu ortamdan almayan,bünyesindeki fan ile dışarıya çıkartılmış borudan alan ve yanmış gazlarını bacaya vermeyen,yine aynı fan ile dışarıya çıkartılmış borudan atarak çalışan şofbenlere HERMETİK ŞOFBEN denir.

-HERMETİK ŞOFBENLER TEHLİKELİMİDİR?
Eğer şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yok ise ve dışarıya çıkartılan borunun şofbenle bağlantısında bir problem yok ise,TEHLİKELİ DEĞİLDİR.

-SADECE SICAK SU İHTİYACI İÇİN KOMBİ Mİ ? ŞOFBEN Mİ ?
Kombi,ısınma amacıyla kullanılan cihazdır.Bünyesinde,3 yollu vana,sirkülasyon pompası ve imbisat tankı gibi kompanentler vardır.Sadece sıcak su ihtiyacı için kullanıldığında bu kompanenetlerin arıza yapma ihtimali yüksektir.Dolayısıyla tamir ve bakım masrafları yüksektir.

- HERMETİK ŞOFBENLERDE SICAK SU GECİKMELİ Mİ GELİR?
Ewet.Hermetik şofbenler bacalı şofbenler gibi çalışmaz.Su açıldığında şofbenin içindeki fan önce şofben içinde kalması muhtemel yanmış gazları boşaltmak için bir süre çalışır. Bu ön süpürme yüzünden sıcak su 10-15 sn sonra akmaya başlar.

-HERMETİK ŞOFBENLER TÜP İLE KULLANILABİLİR Mİ?
Ewet.Meme tabir edilen nozullar yetkili servis tarafından değiştirildiğinde hermetik şofbenler tüp ile çalışır.

-HERMETİK ŞOFBENİ NORMAL BACAYA BAĞLAYABİLİRMİYİM?
HAYIR.Kesinlikle bağlanmaz.Tehlikelidir.Hermetik şofbenlerin orjinal bacalarının mutlak suretle dış ortama çıkması gerekir.

-DUŞ ALIRKEN SUYUN SICAKLIĞI DEĞİŞİYOR.NEDENDİR?
Akan suyun sıcaklık derecesi sürekli değişiyorsa,bunun sebebi suyun basıncının değişmesindendir. Akan suyun basıncı değişirse şofbenden geçen suyun miktarı da değişecektir. Çözümü için ya sabit su sıcaklığı veren DAXOM Plus şofben kullanmak,yada şofben girişine su regülatörü koyarak suyun basıncını sabitlemektir.

-BANYODAYKEN,MUTFAKTAN SICAK SU AÇILDIĞINDA SU YETERSİZ KALIYOR.NEDENDİR?
Şofbeninizin kapasitesi yeterli değildir.12 litre kapasiteli DAXOM Plus kullananlarda bu problem yaşanmaz.

-DOĞALAGAZ İLE ÇALIŞAN BACALI ŞOFBENİMİN YERİNE HERMETİK ŞOFBEN TAKABİLİRMİYİM?
Doğalgaz ile çalışan bacalı şofbenimin yerine hermetik şofben takabilirmiyim?Eğer bacalı şofbenin çalıştığı ortamda dışa açılan bir duvar var ise hermetik şofben takılabilir. Mevcut şofbeninizi değiştirdiğinizde MUTLAKA İlgili Doğalgaz kurumuna haber veriniz.

-İLGİLİ DOĞALGAZ KURUMUNA HABER VERMEDEN HERMETİK ŞOFBEN KULLANABİLİRMİYİM?
HAYIR.Kesinlikle yasaktır.Yetkili servisler şofbeni devreye almaya geldiklerinde sizden gaz kullanma belgesini isterler.Eğer bu belge yok ise cihazı çalıştırmazlar.

-HERMETİK ŞOFBEN KULLANIYORUM.ELEKTRİKLER KESİLİRSE NE OLUR?
DAXOM Plus hermetik şofbenler,elektrik kesilmelerinde kendilerini korumaya alırlar.Elektrikler geldiğinde kullanıcının tekrar şofbenin ON/OFF butonuna basması gerekir.Kendiliğinden çalışmazlar.

-ŞOFBEN ÇALIŞIRKEN ELEKTRİK VEYA DOĞALGAZ KESİLİRSE NE OLUR?
DAXOM Plus şofbenler,hemen kendisini emniyete alarak kapanır.Elektriğin ve doğalgazın tekrar gelmesi halinde sesli ikaz vererek kullanıcıyı uyarırlar.-Hermetik Şofbeni banyoya mı,mutfağa mı monte ettirmek gerekir?Eğer müsait ise mutfağa monte ettirmek gerekir.Sıcak suyun sık kullanma yeri mutfaktır.Eğer şofben ile sık kullanma yeri arasında mesafe uzun olursa,sıcak suyun akması için bekleme süresi boyunca su harcanmış olur. Dolayısıyla şofbenin sık kullanım yerine yakın bir mekana monte ettirilmesinde fayda vardır.

-HERMETİK ŞOFBENLERİ HERHANGİ BİR TESİSATÇIYA MONTE ETTİREBİLİRMİYİM?HAYIR.Doğalgaz ile çalışacaksa,mutlaka ilgili doğalgaz kurumundan yetkili firmalara monte ettirilmesi gerekir.

-ŞOFBENİM ARIZLANDIĞINDA SICAK SUSUZ MU KALACAĞIM?
HAYIR.Firmamız tamiri uzun sürecek arızalarda müşterilerimize geçici kullanım için şofben vermektedir.

-BİR İNSAN DUŞ ALIRKEN ORTALAMA NE KADAR SU HARCAR?
Bir insan duş esnasında ortalama 30 ila 40 litre su harcar.